Szerző Téma: MaXXiMuM FreeRoam  (Megtekintve 37216 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Computermoy

 • Vendég
MaXXiMuM FreeRoam
« Dátum: 2013. április 02. - 16:09:12 »


  1. kurta999(20) - Tulaj
  2. Dave(18) - Tulaj
  3. David(23) - Tulaj
  4. TwisT3R(18) - Tulaj
  5. Benny89(28) - Főadmin
  6. AWE.(18) - Főadmin
  7. Ben(23) - Főadmin
  8. Stewie(17) - Főadmin
  9. emilioo(18) - Főadmin
  10. MR.T(21) - Főadmin
  11. NoVaKHiiN.(17) - Főadmin
  12. snake(19) - Főadmin
  13. Drift(?) - Főadmin
  14. Pi$ti.15.(18) - Főadmin
  15. bARNEE(17) - Főadmin
  17. KoNie_WesT(22) - Főadmin

  Ez valójában egy segéd kliens, amivel több lehetőség nyílik a számodra a szerveren. Főbb tulajdonságai még, hogy a játékot e kliens segítségével jobban szét tudod módolni, s rengeteg alap GTA bug/crash javítása, amik alap SAMP-ban nincsenek javítva. Vannak hozzá külön parancsok is, amiket az /mfrcmds-el érsz el. Letölteni a szerver weboldalán tudod.

  Főbb dolgok:
  • GTA Vice City hozzáadva a játékhoz San Andreas map mellé, ki a tengerre
  • SA-MP csatlakozásnál a 3mp-es várakozási idő törölve, tehát sokkal gyorsabban betöltődik a játék
  • SA-MP által beállított 100FPS-es korlát kilőve, annyi FPS-ed van, amennyit bír a géped
  • SA-MP által kikapcsolt dolgok visszarakása (bokrok, füvek, nap, elmosódás, melegedés effekt)
  • SA-MP által letiltott fájlok töltése (vehicle.txd, timecyc.dat, carmods.dat, carcols.dat, weapons.dat, handling.cfg, stb..)
  • Jetpack-el minden fegyverrel tudsz lőni és akármilyen magasra felszállhatsz, nincs limit, ez érvényes a repülőre is
  • Alap játékból pár csalás bekapcsolása; Vízen járó autók, Nagy ugrás gyalog, Bunny Hop BMX-el
  • J gomb megnyomásával drive-by a kocsiból, mint ahogy alap SA-ban.
  • R gombal újratöltés
  • F11-el kamera "átengedése" SAMP objecteken (dinamikus), tehát innentől fogva a kocsi objectek nem zavarnak be a kamerába
  • Speciális beállításokat pedig a MFR.ini-ben tudod átírni, F12-vel meg újratölteni.
  • fastman 92's limit adjuster hozzáadva az alap csomaghoz
  • San Andreason kívül is okoznak sérülést a kézi fegyverek

  MySQL Plugin R7 by BlueG
  Streamer Plugin by Incognito
  GVar Plugin by Incognito
  • Fórummal való összeköttetés.
  ZCMD by ZeeX
  sscanf2 by Y_Less
  Regular expression by Fro1sha
  GeoIP Plugin by Totto8492
  foreach by Y_less
  • y_va by Y_Less
  • y_scripting by Y_Less  • Mód sorainak száma: 70.000+.
  • Több, mint 92.000 objectet.
  • Több, mint 1700 járművet.
  • Több, mint 1500 parancsot és ezekből olyan 200 teleportot.
  • Több, mint 2100 megvehető házat.
  • Több, mint 200 megvehető bizniszt.
  • Több, mint 225 versenyt.
  • Több, mint 109 db aranytojást.


  2.1-es mód verzió után a pontok helyére XP (azaz tapasztalat pont) került - sok dolog szinthezkötött például a fegyvervásárlás, ház és bizniszvásárlás, és még sok más. Szintek lépéséhez XP-re van szükséged, amiket bizonyos dolgok teljesítésével nyerhetsz, például öléssel, stuntok teljesítésével, rablással, tesztek teljesítésével, stb. Minél magasabb szinten vagy, annál több XP-re van szükséged a következő szint eléréséhez, viszont több XP is jár bizonyos dolgokért.  Ház vásárlásra akkor van lehetőséged, ha már legalább a 12. szinten vagy! A  házak ára 500.000 és 10.000.000 között vannak. Minél drágább egy ház, annál több fizetésed van. Ezt a /propdata paranccsal nézheted meg! (Általában az árának az ezrede.)  • A házadhoz kedved szerint beállíthatsz egy autót, ami mindig a házadnál lesz. Erre az autóra kedved szerint tehetsz tuningokat, állíthatod a színét, bezárhatod az ajtaját, kinyithatod a motorháztetőjét, letilthatod a teleportálását, ráadásul még objecteket is rápakolhatsz, akár 60 darabot is, amik állandóan rajtamaradnak!


  • Némi pénzért és XP-ért ellophatod más autóját. Ezt úgy teheted meg, hogy beszállsz és beírod az /ellop parancsot, majd kiad több CP-t a map néhány pontján, ezekre a helyekre adhatod le a kocsit. Viszont jelzi mindenkinek, hogy éppen rabolsz + az örökélet tiltva van, hogy ne legyen olyan könnyű dolgod.


  • Ház jövedelmének növelése érdekében tárgyakat vehetsz a házadba, összesen 30 darabot (30 típus, mindegyikből egyet). Minden egyes tárgy a jövedelmet megnöveli (ára / 1000-el). Ezeket a tárgyakat el is tudják lopni a házadból, ezért érdemes riasztót venni, vagy lezárni a házat! Bővebben a tárgyakról a Raktár részben olvashatsz.


  • Ha sikeresen bejutottál egy házba, írd be a /rabol parancsot, s ha újra szerencséd van, akkor egy lista jelenik meg, amely a házban lévő tárgyakat tartalmazza. Ezek közül válassz egyet majd kattints a rablás gombra. Ekkor elkezdődik a rablás, viszont megszólalhat a riasztó! Lehetőleg maradj egy helyben, míg le nem telik az idő, mivel ha messzire mész a helytől ahol rabolni kezdtél, akkor befejeződhet a rablás. Ha nem lőnek le idő előtt, menj ki a házból, ugyanúgy megfog jelenni néhány CP a térképen, azok közül az egyikhez kell leadnod az elrabolt cuccot. Leadásnál megjelenik egy dialóg, hogy mit szeretnél csinálni a cuccal; *Eladni, Házadba tenni, vagy Raktáradba tenni.

   *Eladásnál a tárgy árának véletlenszerűen 45 és 75 százalék között kapod meg az árát.


  • A lekódolt házakba lehetőséged van betörni, viszont ez nem olyan egyszerű, mint gondolnád. A betörés nehézsége függ a ház jelszavának hosszúságától, szintedtől és a házban lévő tárgyak számától. Betörni egy házba a Bal Alt gombbal tudsz, amint lenyomod el is kezdődik kód feltörése. Ha sikerrel jársz bejutsz, de vigyázz mert a házban lehet hackdetektor, ami a chat-en rögtön jelzi, hogy betörtél egy házba.
  • A raktárban egyszerre 10 dolgot tárolhatsz mindenből. Ez arra való, hogy az ellopott tárgyakat tárolhasd. Innen szintén eladni, vagy a házadba berakni tudod őket. A házadból ugyanúgy eladhatod, vagy átrakhatod a dolgaid a raktárba.


  • Kétféle riasztó létezik; gyenge és erős. Ha nincs riasztó, akkor csak egy üzenet érkezik mindenkinek, hogy valaki valahol betört egy házba. A gyenge riasztó jelzi mindenkinek, hogy valaki betört egy adott házba, az erős pedig jelzi mindenkinek, hogy ki tört be és melyik házba.


  • Megvétele előtt ajánlott megvenni a riasztót, másképp nem veszed hasznát.
   Ez a szerkezet jelzi a riasztó típusának megfelelően, hogy éppen be akarnak törni a házadba.


  • Az eddigi egyik legjobb újításnak köszönhetően lehetőséged nyílik maximálisan személyreszabni a házad belsejét. 1000 különféle object közül válogathatsz, amelyek kategóriákba vannak szedve, így könnyen kikeresheted, amire szükséged van. A /butorok paranccsal tudod elkezdeni a lakberendezést, ami után egy dialog fog megjelenni. Maximum 100 tárgyat tudsz berakni a házadba. Ezeket a /selectslot paranccsal tudod szerkeszteni. Ez is rendkívül egyszerű, mivel nem kell semmilyen koordinátát beírnod, mindössze a szerkesztővel húzogatni ide-oda őket. Illetve betudod állítani, hogy a házadban lévő interiorban megjelenjenek az eredeti objectek vagy pedig ne. Viszont vigyázz, mert ha eladod a házat, akkor az összes benne lévő tárgy törlődik véglegesen.
  A házad mellé lehetőséged van venni egy bizniszt is, ami + jövedelmet ad. Ugyanazok a dolgok érvényesek rá mint a házra, csak ide nem lehet berendezést és kocsit venni. Viszont az ikonját* és a belépő árát** kedved szerint változtathatod.

  * Az ikont, jelszavat csak akkor módosíthatod, ha nem alap biznisz, pl. a Caligula kaszinó alap biznisz, ezért nem zárhatod le, valamint az ikonját sem változtathatod. De egy olyan biznisznek, ami az alap GTA-ban nem létezik, annak ezeket a tulajdonságait is változtathatod.

  ** Belépő árnak maximum a 1.000$-t adhatsz meg. Ilyenkor ha valaki belép a bizniszedbe, a játékostól levon annyit, amennyire megszabtad a belépési árat és hozzáadja a bizniszed bankszámlájához, amit a /balance paranccsal tudsz megnézni.  Bandaháború: 4 csapat közül választhatsz: Grove, Ballas, Vagos, Aztecas. Összesen 40 terület van; minden bandának 10 területe és 20 kocsija. Az összes banda területen van egy ellenőrzőpont, amelyben 20 másodpercig kell állnod, hogy elkezdődjön az ellenséges banda területének foglalása. A foglalás csak akkor kezdődik el, ha legalább két ellenséges bandából 2-2 ember bent van a bandaháborúban. A foglalás ideje 100 mp, ez idő alatt alatt meg kell ölnünk az ellenséges csapat embereit. Amelyik banda többször öli meg az ellenséges banda tagjait, azé az adott terület. Az idő letelte után ha egyenlő az ölési arány, akkor a következő ölést leadó játékos bandája nyer. Minden bandának van egy főzónája, ahol spawnolnak a tagok. Ezt a zónát csak akkor lehet elfoglalni, ha már az összes többit is elfoglaltuk. A főzóna elfoglalásával kiesik a bandaháborúból az adott banda. Amint minden zónát elfoglal egy banda, befejeződik a bandaháború és újrakezdődik. A győztes bandában lévő tagok +250 XP-t és 1.000.000$-t kapnak. Gangwarból kilépni a /leave paranccsal tudsz.
  Gangwar chatbe ! jellel tudsz írni pl. !sziasztok.


  Gangwar (Grove Street HQ)[/b]


  Gangwar (Térképen levő zónák)[/b]  Mivel a szabad játékmód nem ölésre van tervezve, ezért létre lett hozva egy olyan lehetőség, ahol kiélheted vágyaid. Körülbelül 150 darab DM zóna található. Ide belépni a /dms paranccsal lehet. Ha megölsz egy embert, az eldob pár darab pénz pick-up-ot, amit felvehetsz, így több pénzzel gazdagodsz, illetve ölésenként 2 XP-t kapsz. Létezik KillStreak(ölésrekord), ez akkor jelenik meg ha megöltél 3 vagy több embert halál nélkül. A killstreak pedig (KillStreak * 1000) dollárt & +KillStreak XP-t kap. Használd ki ezt a lehetőséget, élj vele! (Maximum 15-ös KillStreakig ad extra pénzt & XP-t). 25-ös szinttől lehetőség van DM-et készíteni. Itt eldöntheted, hogy Team DM vagy sima DM legyen, beállíthatsz külön időjárást, fegyvert, életet, csapatneveket. Ezeket utólag is szerkesztheted.
  DM-ből kilépni a /leave paranccsal tudsz.

  A szerveren lehetőséged van saját klán létrehozására melyben megszabhatod klánod zónáját, színét, leírását, rangjait, és még sok más dolgot. A klánrendszerről és klán létrehozásáról részletesen itt olvashatsz:
  Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.  Vérdíjat bárki fejére tűzhetsz; lényege, aki megöli őt, az megkapja azt az összeget, amit a fejére kitűztél - tehát valószínű, hogy sokan megpróbálják megölni. Többen is tűzhetnek ki egy játékos fejére vérdíjat - hozzáadódik a már rajta lévő vérdíjhoz, kilépés után pedig nem veszik el. Vérdíjjal kapcsolatos parancsok: /bounty, /getbounty  Minden ~4 percben indulnak magától versenyek, csatlakozni a /join paranccsal lehet. 3 fajta verseny van a szerveren: Szárazföldi, vízi, légi és gyalogos. Miután beírod a /buildrace parancsot, betudod állítani például a verseny típusát, a CP méretét és még egyéb dolgokat. Az első 3 helyezésért pénz és XP jár. Versenyt a játékosok is tudnak indítani, ezt a /races paranccsal tehetik meg. A rekordokat a /records paranccsal lehet megtekinteni. Ha kicsúsztál a versenyből és már nem tudsz visszamenni a pályára, vagy túl messzire kerültél a többiektől, akkor az előző CP-hez visszateleportálhatsz az /sos parancs segítségével. Kilépni a /leave paranccsal tudsz.

  Kilépni a /leave paranccsal lehet mindegyikből, a hallövöldénél egyszerűen csak teleportálj el!  • Lényege, hogy kilökd a pályáról a többi játékost és te maradj fent utoljára. Több pálya van, amelyekre minden menet végén 7 másodpercig szavazhatsz. Ha két vagy több pályára egyenlő szavazat van, akkor véletlenszerűen tölt be egyet. Csatlakozni a /derby paranccsal tudsz!
  • Ne ess le! Ennek a játéknak az a lényege, hogy te maradj fent legtovább a leeső kockákon. Csatlakozni a /fallout paranccsal tudsz, amint megvan a kettő játékos, kezdődik is a játék. A nyertes némi pénz és XP jutalomban részesül.
  • A játék célja az, hogy az ellenséges csapattól ellopd a járművet. Két pálya van, az egyikben betonkeverőt kell ellopni, míg a másikban hajót. Két csapat közül lehet választani, piros és kék. Ha sikeresen elloptad az ellenséges csapat járművet, és a te csapatod spawn helyén lévő ellenőrzőpontba leadtad, jutalmat kapsz. Az a csapat nyer, amelyik hamarabb leadja 5-ször az ellenséges csapat kocsiját. A végén az egész nyertes csapat nyereményben részesül. A nyerés után lehet szavazni a következő pályára, ha egyenlőek a szavazati arányok, akkor az utoljára szavazatot kapott pálya kerül be. Csatlakozáshoz használd a /ctc parancsot!


  • E játék lényege a mozgó halak lelövése. Csatlakozni a /range paranccsal lehet; odamész a lövöldéhez, minden második fülkében van egy nyíl - odamész valamelyikhez, utána kiválaszthatod a neked tetszőleges fegyvert és lőheted is a halakat. Befejezésért némi pénzt és XP-t kapsz. Innen nem tudsz kilépni a /leave paranccsal, csak elteleportálni.


  • Kamionnal kell elszállítani a fuvart. Nagyon jó megoldás, ha pénzt akarsz szerezni, unatkozol, netán fel szeretnéd magad vinni a /top-ban =) Elkezdéséhez írd be, hogy /trucking. Átrak egy másik világba, ahol fel kell venned egy trailert, és véletlenszerűen kiad egy helyet. Igyekezz minél gyorsabban szállítani, mert ahogy telik az időd, annál kevesebb jutalmat kapsz. Eközben nem szabad arról sem megfeledkezni, hogy vigyázni kell a trailerre. Ha a trailer leszakad van 50 másodperced arra, hogy visszaszerezd, ha ez nem jön össze, buktad. Kilépni a /leave paranccsal tudsz.
   Kamionos chat-be ! jellel tudsz írni, pl. !sziasztok.
  • Leveleket kell a postától házakhoz vinni, Fort Carson-ban. A posta épületében lévő levelek közül választatsz, hogy melyikeket akarod kiszállítani. A postára minden percben véletlenszerűen érkeznek új levelek, ha már kevés van. Összesen 50 darab levél lehet, és miután valaki elvisz belőle, valamennyi darabbal kevesebb lesz. Egyszerre 5 darab levelet vihetsz magaddal. A fizetést a levelekért akkor kapod meg, ha mindet, ami nálad volt kiszállítottad. Minél messzebbre és minél gyorsabban viszed a levelet, annál több pénzt kapsz érte. Kilépni a /leave paranccsal tudsz.
   Postás chat-be ! jellel tudsz írni, pl. !sziasztok.
  • Itt pizzákat kell kiszállítanod. Menj a pizzériához és az F gomb megnyomásával válaszd ki, mely pizzákat szereted elvinni a rendelőknek. Ez pedig Palomino Creek-ben van. Kilépni a /leave paranccsal tudsz.
   Pizzás chat-be ! jellel tudsz írni, pl. !sziasztok.
  • Ebben a munkában embereket kell eljuttatni egyik helyről a másikra. Ülj be egy taxiba, majd pár másodperc múlva be is érkezik az első hívás. A térképen jelzett pontra kell menned, ahol felveszed az utast. Amint beszáll, egy újabb ikon fogja jelezni, hogy hova kell pontosan vinned. Ez a távolság lehet pár száz méter, de akár másik város is. Minél gyorsabb vagy, annál több pénz és XP üti a markodat. Ha sikeresen eljuttattad az utast a kívánt helyre, rövid időn belül jönni fog a következő hívás. Kilépni a /leave paranccsal tudsz.


  • Ugyanúgy, mint ahogy Single Player-ben - Las Venturas-ban van elrejtve összesen 50 db patkó. Ha mindet megtalálod, nagy jutalom üti a markodat: +500 XP és 500.000$.
  • Osztrigák az egész játékban a vizekben vannak elrejtve, beleértve a kis tavakat is. Szintén 50 db van és az összes megtalálásánál +500 XP-t és 500.000$-t kapsz.
  • San Fierro-ban vannak, kis fekete csíkos nyíl és egy szöveg jelzi, hogy fényképezd le. Szintúgy 50 db van és az összes megtalálásánál nyereményed nem más, mint: +500 XP és 500.000$.
  • Az egész játék környékén vannak jumpok, amiken ha jól átugrasz és a megadott helyen landolsz, pénzt és XP-t kapsz érte. 70 db található szerte a játékban, ha mindet teljesíted +700 XP és 700.000$ a nyereményed.
  • Los Santos-ban vannak elrejtve a banda területeken, összesen 100 db. Mivel ebből van a legtöbb, ezért itt a legnagyobb a jutalmad, ha mindet megtalálod: +1000 XP & 1.000.000$.
  • A szerver kb. minden négy és fél percben véletlenszerűen elrejt egy aranytojást. A tojás helyén egy CP-t látsz, benne sárga dollár jelet és rajta a tojás nevét szöveggel. Ha ezt látod, biztos lehetsz benne, hogy megtaláltad! Az aktuális aranytojás nevét az /aranytojás paranccsal tekintheted meg. Minden tojás 3000$ és 20.000$ közötti összeget és +7 XP-t ad.
  • Zöld zászló jelzi a játékban, a térképen piros zászlóval van jelölve, összesen 9 féle helyen lehet. Információt róla a /flag paranccsal szerzezhetsz. A szerver minden 10 percben újraspawnolja, ha nincs senkinél. Egy játékosnál is maximum 10 percet lehet. Amíg nálad van, másodpercenként 50$-t és percenként +5XP-t kapsz. God és mindenféle extra dolog(teleportálás, kocsi objectek, stb) le van tiltva amíg nálad van, hogy ne legyen olyan könnyű dolgod, ha más el akarja venni tőled.
  • A bónuszautó 10 percenként spawnol le, mindig más helyen. Ez egy tuningolt kocsi sárga nyíllal a tetején. Egy játékosnál maximum 10 percig lehet. Amíg nálad van, másodpercenként 50$-t és percenként +5XP-t kapsz. God és mindenféle extra dolog le van tiltva amíg nálad van, hogy ne legyen olyan könnyű dolgod, ha más el akarja venni tőled. Információt róla a /bonuscar parancs beírásával kaphatsz.

  • A reakcióteszt 5 percenként jelenik meg, ez egy véletlenszerű szöveg, amit minél gyorsabban be kell írnod. Aki leggyorsabban beírja, az nyer. Nyeremény: +5 XP & 9000$.


  • A teleportteszt lényege, hogy el kell teleportálni egy adott helyre, s aki leggyorsabban elteleportál az nyer. 4 percenként jelenik meg. Nyeremény: +8 XP & 7000$.


  • Minden 3 és fél percben van egy matek feladat, amiben lehet összeadás, kivonás, szorzás, osztás. Ha ezt tudod, akkor a /call parancs segítségével beírhatod az eredményt és kapsz érte +10XP-t, plusz a nehézség szerint egy megadott összeget.


  Az itt leírtak csak freeroam módban működnek!  • Sebességedet növeli meg, alapból a lövés gombal aktiválható, addig gyorsulsz, amíg tartod a gombot. Ha neked túl lassúnak, vagy gyorsnak tűnik, vagy ki akarod kapcsolni, akkor a /speedboost paranccsal ezeket megteheted.


  • Ezt a tulajdonságot a H gomb segítségével tudod használni. Megdobja a járművedet, ez sok helyzetben nagyon hasznos lehet. Ha neked túl kicsinek vagy nagynak tűnik az ugrás/vagy ki akarod kapcsolni, akkor a /jump paranccsal ezeket megteheted.


  • A szerver alapból megjavítja mindig a járműveket, ezért nem áll fent a veszélye annak, hogy megsérül a kocsid és felrobbansz. Viszont ha ez nem tetszik neked, akkor az /autofix paranccsal ezt a lehetőséget tudod állítani:
   on - Jármű automatikus javítását bekapcsolja.
   body- Jármű motorját és a külsőjét is egyaránt javítja.
   engine - Csak a jármű motorját javítja meg, a töréseket nem.
   full - Míg az első beállítás (body) minden másodpercben javítja a kocsit, ez minden törés után megjavítja.
   off - Kikapcsolja, tehát soha nem javul meg. Így a 2-es gombbal, vagy a /fix paranccsal javíthatod meg járműved.


  • Járművedet hozza helyre, NUM 4 lenyomásával működik. Pótolhatatlan dolog, ha a kocsid feldőlt vagy fel fog robbanni. Nyomd meg a gombot és már minden a helyén is van. Kikapcsolni, vagy a vele kapcsolatos dolgokat a /vkey -> Flip menüpontban éred el.


  • Gyors fék! Aktiválásához nyomd le az N gombot! Amint lenyomtad, a kocsid meg is állt. Nagyon hasznos, ha valami olyan helyen vagy, ahol hirtelen meg kell állnod.


  • Mutatja a jármű sebességét - mindenkinek aki benne ül. (GTA alap engine szerint van kiszámítva a sebesség) Netán ha zavar téged a képernyő sarkában, akkor a /speedo paranccsal be/ki tudod kapcsolni.


  • 2-es gombbal való jármű javítást át tudod kapcsolni, hogy bizonyos tengelyen forgatja a járművet egy megadott sebességgel. Engedélyezni a /spin paranccsal tudod. Értékeit pedig a /spin(x/y/z) paranccsal állíthatod.


  • A /carfly parancs beírásával bármilyen járművel képes vagy repülni. Ha a levegőben vagy, tartsd lenyomva a space-t + nyomd hozzá az altot, illetve a nyilakat. Ennek is tudod változtatni a sebességét.


  • Unod már, hogy állandóan el kell menned a tuning garázsba? Akkor nincs miért aggódnod. A /tuning parancs beírásával egy dialog fog előjönni, ahol pár kattintással feltuningolhatod a kocsidat, amennyire csak a játék engedi. Ugyanúgy mindent rakhatsz rá, mintha a garázsban lennél, csak sokkal gyorsabb és praktikusabb annál.


  Megéri berakni a pénzedet, mivel minden fizetésnél kamatozik. Elenyésző mennyiség, de nagy összegnél hosszútávon megéri!
  Bankokat a térképen lévő zöld dollár jeleknél találsz, vagy a /bank paranccsal is odateleportálhatsz.

  Fizetés minden 22. percben jár. Csak azoknak jár fizetés, akiknek van házuk, vagy bizniszük. Ellenkező esetben segélyt kapsz, ami nem több, mint 1290$.

  A kamat a következő képpen van elszámolva:

  [/list][/list][/list][/list][/list][/list][/list][/list][/td][/tr][/table]
  Bankban lévő pénzed * 0.00002
  Az adó pedig:

  (Jövedelem(Ház + biznisz) / 5 )


   A szerveren teljesen egyedi statisztika van, ami a /stats paranccsal vagy pedig a tablisten dupla kattintással hozható be. Akinek van MFR Kliens telepítve, írja a VGA, RAM, CPU és az operációs rendszer típusát is. Eltüntetni a bal egérgombbal tudjátok.

   Itt beállíthatod karaktered adatait!
   Elérni az /ucp paranccsal tudod.   • Felcsatolni objectet a /mho paranccsal tudsz. Ha ezt beírod, akkor kidob egy üzenetet, amiben le vannak írva a paraméterek. Egyszerre akár 10 darab objectet is magadra tehetsz. A 0.3e verzióban bekerült egy olyan segédeszköz, hogy az egérrel szerkesztheted az objectet. Belemész a /myobjects-ba, kiválasztod a slotot, amibe felraktad az objectet és rámész a Szerkesztésre.

    Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.


   • Ha csináltál egy objectet, ami neked tetszik, és nem szeretnéd, hogy elvesszen, netán másoknak is meg akarod mutatni, akkor lehetőséged van elmenteni.
    Elmenteni a /sho paranccsal tudod.


   • Egy létező elmentett objectet betölteni az /lho paranccsal tudsz név szerint. A többi játékos által készített object listát a /holist paranccsal tudod előhozni.


   • Ha több objectet is magadra pakoltál, elmentheted őket egyben, így nem kell mindig egyesével felrakni őket. Ezt az /shoset paranccsal teheted meg. Ezeknek a listáját pedig a /hosets-el.
   • Erre is lehetőséged van! Ha van egy object, ami tetszik és szeretnéd, hogy mindig rajtad legyen, akkor ne töltsd be mindig, hanem mentsd le a rajtad lévő objectek közé. Magadon lévő objecteket a /myobjects parancsban tudod testre szabni - megnézed az object nevét, leírod, netán megjegyzed és beírod a /myobjects-ben lévő dialógba s már rajtad is van.


   • Az általad lementett objectek szerkesztésére is van lehetőséged.

   Felülírni az /fsho paranccsal tudod.
   Átnevezni pedig a /honame paranccsal tudod.   • Kezelése hasonló a fent leírtakhoz. Járművedre rárakni az /aotv paranccsal tudod. Egyszerre akár 60 darabot is rá tudsz rakni a kocsidra. Itt viszont az a rossz hír, hogy nincs szerkesztő. Szóval el kell játszanod a paraméterekkel, hogy eltaláld azt a helyet, ahol neked tetszik. Járműre rakott object pedig csak a freeroam módban és clearworld-ben látszódik, tehát versenyben és egyéb helyeken nem fogja zavarni a többi játékost. Bár ha freeroam módban zavarnak a kocsi objectek akkor csak az /allowvobjects parancsot kell beírnod. A jelenleg járműveden lévő objectekről információt a /myvobjects parancs beírásával kapsz.

    Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.


   • Ugyanúgy tudod menteni, mint a fent leírtaknál, csak itt a parancs /svo.


   • Betöltés: /lvo <név>, a többi játékos által készített object listát a /volist paranccsal tudod előhozni.


   • Az általad lementett objectek szerkesztésére is van lehetőséged.

    Felülírni az /fsvo paranccsal tudod.
    Átnevezni pedig a /voname paranccsal.


   Egyszerre egy setet tölthetsz rá a kocsidra, ami maximum 60 darab objectet foglalhat magába.
   Az object set listáért a /vosets parancsot kell beírnod.   • Object set-be azokat az objecteket tudod lementeni, amelyek rajta vannak a kocsidon.
    Ezenkívül CSAK olyan objectet menthetsz le a set-be, ami el van mentve az /svo paranccsal, mivel ez az alapján működik.
    Nem muszáj, hogy az összes object amit lementesz általad legyen készítve.

    Ha olyan object van a kocsidon, amit nem mentettél le, akkor egy hibaüzenetet kapsz, hogy ezt még nem mentetted le.


   • Komplett set-et /svoset paranccsal tudsz lementeni, amit majd mások és te is bármikor betölthetsz.


   • Járművedre set-eket az /lvoset paranccsal tudsz betölteni. Listáért pedig a /vosets parancsot használd.


   • Az általad lementett object-setek szerkesztésére is van lehetőséged - ha valamit elrontottál, rosszul csináltál meg, vagy nem jó nevet adtál neki.

    Felülírni az /fsvoset paranccsal tudod.
    Átnevezni pedig a /vosetname paranccsal.
   Ez egy olyan világ, ahol nincs semmi object, kocsi, stb, mint ahogy az alap San Andreas-ban van. Hasznos, ha nincs szükséged az objectekra, DM-ezni, filmet forgatni, vagy valamit akarsz csinálni, amiben zavarnak a bent lévő dolgok. Ebbe be és kimenni a /cw paranccsal tudsz. (Ha mögé írsz valamit, pl /cw 1, akkor nem rak át másik világba, hanem az alap világba leszel és csak az objectekat törli ki, kocsik stb. maradnak)   Hasonló mint a clearworld, itt az interior változik mindenkinek minden egyes másodpercben, akiknek be van kapcsolva. Ez 0.3x előtt volt jó, mivel levegőben lévő objecteket a kocsiban nem töltötte be, csak ha kiszálltál, vagy ha interiort váltottál. Jelenleg ez már nem szükséges, mivel hál istennek ezt a bugot 0.3x-re javították, de azért bent maradt, mivel sok játékosnak rossz gépe van és ez renget FPS-et dob a játékon, ha nem az alap interiorban vagy és nincs az összes object betöltve. Még a magasban lévő pályákhoz is hasznos, mivel interiorba nincsenek felhők és felhők is a gyenge gépűek FPS-ére jócskán rájátszik, ez viszont még azoknak is hasznos, akiknek erős gépük van, mivel ez néha elég idegesítő. Használata: /racemode   A szerveren megnézheted, hogy adott kategóriákban kik a legjobbak(1-30.). Ezt a /top paranccsal teheted meg.   Előhozni a /musiclist paranccsal tudjátok. Jelenleg több, mint 1000 zene van feltöltve. Bárki rakhat fel zenét a szerverre a Weboldalunkon található feltöltő segítségével. Ha a saját magatok által feltöltött zenékre vagytok kíváncsiak, használjátok a /mymusic parancsot, a /randommusic pedig a feltöltött zenék közül választ ki egyet, amit lejátszik neked. A /findmusic paranccsal konkrét zenecímre tudtok rákeresni.

   Freeroam módban be tudod állítani, hogy hol legyen a kezdőhelyed, ízlésed szerint. (/spawnplace)
   Következők közül választhatsz:

   • Véletlenszerű
   • Halál utáni
   • Mentett pozíció
   • Háznál (Kint)
   • Háznál (Bent)
   • Biznisznél (Kint)
   • Biznisznél (Bent)
   • Admin által mentett hely (1 - 1000)
   • Meglévő teleport   A játék tálcára tevésekor, vagy ha a menüben vagy, akkor a szerver automatikusan AFK módba rak. Neved színe feketére vált, és a fejed fölött írja, hogy "AFK-zok x másodperce". Ha visszajöttél, akkor kiírja a fejed fölött, hogy "Visszajöttem" és a neved színe az AFK előttire vált. Használata: /afk vagy /afk <indok>   A szerveren található különféle textdrawok ki/be kapcsolhatóak, mentéssel vagy anélkül. Ezt a /tds paranccsal tudjátok megtenni.

   Karakteredre objectek helyett akár ruhákat is tehetsz, viszont ha ruhát teszel rá, akkor lőttek a felcsatolandó objecteknek. Elavult egy módszer ez, de attól még működik. /clothes paranccsal tudod előhozni a ruhaváltást.   A szerveren lehetőséged van a fejed fölé egy egyedi 3Dtext kiírására, melyet kedved szerint átírhatsz, színezhetsz, elrejthetsz - ezt a /mytext paranccsal teheted meg.   Ennek tulajdonképpen az a lényege, hogy leraksz 2 portált(átjárót) San Andreas bármely 2 pontjára, amikbe ha belemész, bármikor átkerülhetsz egyik Portálból a másikba. A /portal parancs beírásával tudod előidézni. Mindössze annyi a dolgod, hogy elővegyél egy M4-et, majd ezután a a CÉLZÁS + SHIFT + LÖVÉS kombinációval lerakd az első, aztán a CÉLZÁS + ALT + LÖVÉS-el a második portált és belesétálj.   • Ha VIP vagy, akkor ennek használatával kiírja a neved elé. A színét a /vipcolor-rel tudod állítani.


   • Több fajta parancs is van rá: /weapons vagy /wmenu. Mikor megveszed a fegyvert ki kell választanod, hogy hány tár lőszert szeretnél vásárolni hozzá, de óvatosan bánj vele, mert ez mindig elfogy és venned kell újat.

   • Ennek a parancsnak a használatával tudod szabályozni, hogy miket szeretnél látni a chaten. Kitudod kapcsolni a teszteket, klán chatet, minigame és DM csatlakozásokat, zászló és a bónuszautó értesítéseket és még egyéb dolgokat. Hasznos, ha nem akarod hogy tele legyen floodolva a chated.
   • A szerver végre elérhető angol nyelven is. Ehhez a /lang parancsot kell beírnod.
   Pályakészítők:
   MaVe, Fallout, Jackob, Zh3r0   ZCMD - ZeeX
   foreach - Y_Less
   y_va - Y_Less
   y_scripting - Y_Less   MySQL R35 - G-sTyLeZzZ a.k.a BlueG
   Streamer Plugin - Incognito
   GVar Plugin - Incognito
   sscanf 2.8.1 - Y_Less
   GeoIP Plugin - Totto8492 recomplied by Remis
   Regular Expression - Fro1sha
   crashdetect plugin - 0x5A656578 - ZeeX
   Map Andreas 1.1 - Kye/Kalcor - Mauzen
   YSF R17 - Y_Less, kurta999   Ruhaváltás (/clothes) - Zh3r0
   Hallövölde (/range) - Zh3r0
   TextDrawEditor - Zamaroth
   LS Lift (/office) - Zamaroth
   Egyéb dolgok - Andre

   Dave, David, TwisT3R, Snake, AWE, MR.T, Ben, Arpi, Bozsi, SamuraiJack
   « Utoljára szerkesztve: 2017. február 07. - 06:50:10 írta Ben »

   kurta999

   • Vendég
   Re:MaXXiMuM FreeRoam
   « Válasz #1 Dátum: 2013. november 16. - 11:36:28 »
   • /help - Egy részletesebb leírás a szerverről, hogy mit hogyan kezdj el.
   • /hohelp - Leírás a játékosra felcsatolható objectekről.
   • /vohelp - Leírás a járműre felcsatolható objectekről.
   • /prophelp - Házakkal kapcsolatos segítség.
   • /bizhelp - Bizniszekkel kapcsolatos segítség.
   • /forumhelp - Szerver és a fórum közötti összeköttetésről a leírás.
   • /rules - Szabályzat.
   • /updates - Frissítések, bár ez csak infót ír, hol nézd meg.
   • /cmds - Szintén infót ad, ide, ahol most olvasol.
   • /connects - Tulajdonosok címei.
   • /credits - Készítők.   • /cpanel-  Account vezérlőpult. Itt minden adatot elérhetsz, amit csak változtatni lehet.
   • /register -  Regisztrálás
   • /login - Bejelentkezés
   • /stats - Statisztika ( Ha írsz mögé egy számot akkor annak az ID-jű játékosnak nézed meg )
   • /changepass - Jelszóváltás
   • /changename - Névváltás
   • /jailtime - Börtönben hátralevő idő.
   • /logout - Kijelentkezés ( Ne használjátok )
   • /forumregister - Fórumra való regisztrálás a játékban, és egyben a fórum account hozzákapcsolása a játékhoz.
   • /myforumacc - Egy meglévő fórum account hozzákapcsolása a játékhoz.
   • /forumstats - Fórum statisztika megtekintése a játékban.
   • /styles - Ütésstílus áttállítása.
   • /laser(on/off/col) - Lézer be/ki kapcsolása vagy színének megváltoztatása.
   • /readcmds - Látszó parancsok
   • /fly - "C" gombbal való repülés be/ki kapcsolása.
   • /allowtime - Időmód játékbelire vagy reálisra állítása.
   • /togglevel - Sebesség mentésének ki/be kapcsolása az /s parancsnál.
   • /fastrespawn - Halál utáén rögtön spawnolásnak ki/be kapcsolása.
   • /mytime - Időd áttállítása vagy elmentése.
   • /resettime - Elmentett idő törlése.
   • /myweather - Időjárásod áttállítása vagy elmentése.
   • /resetweather - Elmentett időjárás törlése.
   • /spawnplace - Spawnhely megváltozatása.
   • /colors ( /színek ) - Színed áttállítása.
   • /savecolor - Jelenlegi színed elmentése.
   • /rcolor - Színed átállítása véletlenszerűen.
   • /chatcolor - Chatban az üzenet színének megváltoztatása.
   • /removechatcolor - Chat üzenet színének törlése, azaz fehérre állítsa.
   • /idcolor - Neved után az ID színének állítása.
   • /removeidcolor - Néved utánn az ID színének törlése, azaz olyan színű lesz, amilyen a neved.
   • /walkstyle - Séta stílus áttállítása.
   • /findplayer - Játékos név szerinti keresése.
   • /findregid - Játékos keresése RegID szerint.
   • /nos - Nitró típus beállítása.
   • /favwheel - Kedvenc kerék beállítása.
   • /leavehq - Kilépés a jelenlegi HQ-ból.
   • /clothes - Karaktered öltöztetése.
   • /nametag - Neved elrejtése/mutatása más játékosok felé.
   • /allownametag - Elrejtett nevű játékosok neve mutatásának be/ki kapcsolása.
   • /stuntbonus - Stuntbónusz be/ki kapcsolása.
   • /hydtype - Hidraulika mód beállítása. (Kikapcsolás, bekapcsolás, alapértelmezett)
   • /tele(on/off) - Kattintással való teleportálás be/ki kapcsolása.
   • /nomusic - Szerver által automatikusan lejátszott zenék letiltása/engedélyezése.
   • /nostunts - Alap GTA jumpok letiltása.
   • /textdraws - Képernyőn lévő textdrawok elrejtése/mutatása
   • /autologin - Automatikus bejelentkezés engedélyezése serial (gpci) alapján. Nem ajánlott, játékba a parancs beírásánál le van írva, hogy miért!
   • /autospawn - Automatikus spawnolás engedélyezése felcsatlakozásnál. (Kihagyja a skinválasztót és rögtön spawnol)
   • /saveskin - Kedvenc skin elmentése.
   • /removeskin - Kedvenc skin törlése.
   • /mynames - Eddig használt neveid megtekintése.
   • /warns - Figyelmeztetések megtekintése.
   • /pm - Privát üzenet küldése
   • /allowvobjects - Más játékos járművén lévő obejctek mutatása/elrejtése.
   • /antidb - Anti DribeBy védelem engedélyezése/bekapcsolása
   • /dminfo - DM Infó módosítása
   • /telemsg - Saját magad teleport helyének láthatóságának tiltása/elrejtése
   • /tds - Textdrawok elrejtése/megjelenítése
   • /mygrav - //mygravity - Saját gravitáció módosítása
   • /xp - XP megtekintése, más játékosra is használható
   • /skin - Skined megváltoztatása   • /quit & /q - Kilépés a játékból.
   • /interior - Jelenlegi interior.
   • /fpslimit - FPS limit állítása. ( Frame Limiter-el megy csak )
   • /pagesize - Chatbox sorainak állítása.
   • /headmove - Karakter fej mozgatásának be/ki kapcsolása. Ha kikapcsolod, akkor a többiek látják hogy mozog, csak te nem!
   • /timestamp - Chatben elküldött üzenetek elé berakja az időt.
   • /dl - Minden Járműnek látod az adatait.
   • /audiomsg - Tiltani/Engedélyezni lehet vele, hogy mutatja üzenetben a jelenlegi zene URL címét.
   • /mem - ?
   • /reconnect - Újracsatlakozás (Szerver oldali parancs, nem a kliensben van - bugos is lehet, sokkal gyorsabb a régi jól bevált relog!)   • /radio - InGame rádió bekapcsolása.   • /bank - Odateleportálás a bankhoz.
   • /deposit - Pénz betétele bank.
   • /withdraw - Pénz kivétele bankból.
   • /balance - Bankban lévő egyenleged.
   • /flag - Zászló helyének megtekintése.
   • /bonuscar - Bónuszautó helyének megtekintése.
   • /call - Eredmény a matek feladatra.
   • /matek - Jelenlegi matek feladat megtekintése.
   • /weapons - Fegyver vásárlása. [Régi menü] ( Megjegyzi a szerver lecsatlakozás után! )
   • /wmenu - Fegyver vásárlása, új!
   • /wskill - Fegyverek tapasztalatának átállítása.
   • /bounty - Vérdíj kitűzése egy megadott játékos fejére.
   • /getbounty - Szerveren tartózkodó játékosok fején lévő vérdíjaknak megtekintése. (Ha nem ír ki semmit, akkor senki fején nincs vérdíj)   • /propdata - Megadott ház/biznisz adatainak lekérése.
   • /findprop - Ház/Biznisz keresése ár vagy jövedelem szerint kettő össze között.
   • /buyprop - Ház megvásárlása.
   • /sellprop- Ház eladása.
   • /lockprop - Ház lekódolása.
   • /unlockprop - Ház kódjának törlése.
   • /myprops - Házad/Bizniszed adatainak megtekintése.

   • /housecar - Házautó szerkesztése.
   • /housecar add - Jármű hozzáadása a házadhoz.
   • /housecar pos - Házautód helyének megváltoztatása.
   • /housecar remove - Jármű törlése a házadtól.
   • /housecar color - Házautód színének megváltoztatása.
   • /housecar paintjob - Házautód festőmunkájának megváltoztatása.
   • /housecar randwheel - Házautód random kerekének be/ki kapcsolása.
   • /housecar doors - Házautód ajtajának be/ki nyitása.
   • /housecar lights - Házautód lámpáinak fel/le kapcsolása.
   • /housecar bonnet - Házautód motorháztetőjének fel/le csukása.
   • /housecar get - Házautód csomagtartójának fel/le csukása.
   • /housecar notele - Házautóddal való teleportálás tiltása/engedélyezése.
   • /housecar saveobjects - Házautódon lévő objectok elmentése.
   • /housecar removeobjects - Házautódon lévő objectok törlése. (Persze el is menti)
   • /housecar respawn - Házautód újraspawnolása.
   • /housecar get - Házautód magadhoz teleportálása.

   • /propname - Ház nevének megváltoztatása.
   • /enter - Bemenés a házba/bizniszbe.
   • /exit - Kijövés a házból/bizniszből.
   • /gotoprop (/gtp) - Odateleportálás a házhoz.
   • /gotoinprop (/gip) - Odateleportálás a házhoz bévülről.
   • /home - Hazateleportálás.
   • /rabol - Ház/Biznisz kirablása.
   • /ellop - Házautó ellopása. ( Elkell szállítanod egy megadott helyre )
   • /ownertime - Ház/Biznisz tulajdonosának kiírja az utolsó szerveren töltött idejét.
   • /riaszto - Riasztó vásárlása.
   • /hackdetector- Hackdetector vásárlása.
   • /buyelements - Tárgyak vásárlása a házba.
   • /houseelements - Házadban lévő tárgyak megtekintése.
   • /myelements - A raktárodban lévő tárgyak megtekintése.   • /propdata - Megadott ház/biznisz adatainak lekérése.
   • /findprop - Ház/Biznisz keresése ár vagy jövedelem vagy belépő szerint kettő össze között.
   • /buybiz - Ház megvásárlása.
   • /sellbiz - Ház eladása.
   • /lockbiz - Ház lekódolása.
   • /unlockbiz - Ház kódjának törlése.
   • /bizevalue - Biznisz belépőjének ára megváltoztatása.
   • /bizicon - Biznisz ikonjának megváltoztatása.
   • /bizname - Biznisz nevének megváltoztatása.
   • /enter - Bemenés a házba/bizniszbe.
   • /exit - Kijövés a házból/bizniszből.
   • /gotobiz - Odateleportálás a bizniszhez.
   • /gotoinbiz - Odateleportálás a bizniszhez bévülről.
   • /mybiz - Odateleportálás a saját bizniszedhez.
   • /rabol - Ház/Biznisz kirablása.
   • /ownertime - Ház/Biznisz tulajdonosának kiírja az utolsó szerveren töltött idejét.   • /v- Jármű lehívása, ID szerint is, de ha üresen hagyod akkor dialóg jelenik meg és választanod kell.
   • /findcar - Jármű keresése név szerint.
   • /neon - Neon rakás a járművedre.
   • /vid - Összes adat a jelenlegi járműről. (ID, Model, Ülések, Trailer, stb...)
   • /vflags - Járművel kapcsolatos speciális adatok kiírása. (Szín, Paintjob, Interior, stb...)
   • /modelinfo - Járműnek a speciális pontjainak az offset értékét írja ki. Ez hasznos az /aotv-hez.
   • /lock - Jármű lezárása. ( Ha kiszállsz, akkor automatikusan kinyitódik )
   • /unlock- Jármű kinyitása.
   • /veh - Jármű speciális dolgai. ( Csomagtartó, Motorháztetőt, Lámpa áttállítása )
   • /nrg & /inf - Gyors autó lehívása ( NRG-500, Infernus )
   • /ltc<1-26> - Tuningolt autó lehívása, szinte minden autó benne van.
   • /getcar - Általad lespawnolt kocsi magadhoz teleportálása.
   • /gotocar - Odateleportálás az általad lespawnolt kocsihoz.
   • /mycarhealth - Általad lespawnolt kocsi életének beállítása.
   • /plate - Jármű rendszámtáblájának megváltoztatása.
   • /randplate - Alap rendszámtábla visszaállítsa.
   • /carcolor - Jármű színének megváltoztatása.
   • /rainbow ( /avc ) - Automatikus jármű színváltás, gyors vagy lassú.
   • /autocolor - Kedvenc járműszín elmentése.
   • /autopaintjob - Kedvenc paintjob elmentése.
   • /disableautopaintjob - Kedvenc paintjob törlése.
   • /disableautocolor - Kedvenc járműszín törlése.
   • /paintjob - Jármű festőmunkájának megváltoztatása.
   • /vmod - Egy tuning hozzáadása a járműhöz ID szerint. ( Ha rossz az ID, akkor nem adja hozzá )
   • /rvmod  - Egy tuning tuning törlése a járműről ID szerint.
   • /speedboost - Spedboost be/ki kapcsolása és erősségének megváltoztatása.
   • /jump - Vehicle Jump be/ki kapcsolása és erősségének megváltoztatása.
   • /autorepair - Automatikus jármű javítás be/ki kapcsolása és áttállítása motorra vagy teljesre.
   • /keychange - SpeedBoost, Vehicle Jump & Flip gombjainak áttállítása.
   • /damage - Jármű sérülésének beállítása. ( Kerekek, Ajtók, stb... )
   • /wheels- Jármű kerekének kicserélése.
   • /spin- Spin be/ki kapcsolása. ( Forgás )
   • /spin(x/y/z)- Spin értékeinek megváltoztatása.
   • /tow - Trailer felcsatolása. ( Akár repülőt is lehet kocsihoz, vagy motorkához kocsit, akármit... )
   • /detach - Trailer lekapcsolása.
   • /antifall - Anti Fall be/ki kapcsolása. (Nem esel le a motorról)
   • /speedo - Sebességmérő be/ki kapcsolása.
   • /angular - Angular velocity állítása.
   • /velocity - Sebesség állítása.
   • /damagestatus - Jelenlegi törés státusz.
   • /updatedamage - Törés sztátus felújítása a megadottra.
   • /quat - Jármű Quaternion forgásának lekérése.
   • /neon - Neon rakása a kocsira.
   • /vparams - Jármű speciális paramétereinek állítása.
   • /v2 - Másodlagos jármű lehívása
   • /carfly - Jármű röpülésének ki/be kapcsolása, gyorsaságának állítása (/carfly 1.5)
   • /dcar2 - Másodlagos jármű tölrése
   • /autopj - Automatikusan átváltozik a jármű festőmunkája az itt megadottra.
   • /dautopj - Automatikus festőmunka törlése
   • /rvcolor - Random járműszín beállítása
   • /updamage - Jármű sérülésének módosítása
   • /up - Felragadás a daru mágnesére (/daru)
   • /down - Daruról leakasztás (/daru)
   • /fix - /javit - Járműved megjavítása
   • /flip - Járműved helyreállítása
   • /hyd - Hidraulika rakása a járművedbe
   • /nitrostate - /nos - /n2o - Nitró típusának beállítása
   • /respawntrailer - Area51 körül lévő trainerek újraspawnolása   • /myobjects - Elmenteni kívánt felcsatolható object beállítása.
   • /holist - Összes elmentett felcsatolható object listája.
   • /findobject - Object név szerinti keresése.
   • /hoslot - Object slot-ja amit a /holist-ben csatolsz fel.
   • /bones - Kiírja a testrészek nevét ID szerint.
   • /holding ( /mho ) - Felcsaolt objected szerkesztése.
   • /mhocolor - A megadott slotoban lévő felcsatolt object színének állítása.
   • /holdingoff ( /rmho ) - Felcsatolt objected törlése.
   • /sho ( /smho ) - Egy slotban lévő felcsatolt objectod elmentése.
   • /fsho - Általad elmentett felcsatolható object felülírása.
   • /honame - Elmentett felcsatolható object átnevezése.
   • /lho - Elmentett felcsatolható object betöltése név szerint.
   • /mhos - Saját magad készített felcsatolható objectek listája.   • /particle - Megadott object id hozzákapcsolása. Ez minden másodpercben frissül, efektekre alkalmas.
   • /dparticle - Felcsatolt frissülő object törlése.   • /aotv - Egy megadott object hozzákapcsolása a járművedhez a megadott slotban.
   • /myvobjects - Kocsidon lévő objectok adatainak megtekintése.
   • /savevehicleobject ( /svo ) - Járműre felcsatolt object elmentése egy megadott slotból.
   • /loadvehicleobject ( /lvo ) - Járműre felcsatolható object betöltése egy megadott slotba.
   • /fsvo - Általad elmentett kocsira felcsatolható object felülírása egy másikra.
   • /voname - Járműre felcsatolt object átnevezése.
   • /svoset - Járműveden lévő összes object elmentése egy setbe.
   • /lvoset - Járműre csatolható object set betöltése.
   • /fsvoset - Általad elmentett járműre csatolható object set felülírása.
   • /vosetname- Járműre felcsatolt object set átnevezése.
   • /volist - Járműre felcsatolható objectek listája.
   • /vosets - Járműre felcsatolható object setek.
   • /findvobject - Járműre felcsatolható object keresése név szerint.
   • /vomaterial - Járműre felcsatolt object textúrájának, színének átállítása.
   • /deleteobject - Felcsatolt object törlése.
   • /flvoset - Jármű object slot betöltése, de nem törli a kocsidon lévő objecteket, hanem hozzáadja a betöltendőt
   • /findvoset - Jármű object set között keresés   • /derby - Roncsderby.
   • /fallout - Ne ess Le! Nem szabad leesni a mozgó kockákról.
   • /gangwar - Bandaháború.
   • /ctc - Capture The Car.
   • /range - Mozgó halakat kell lődözni.
   • /clearworld - Tiszta világ. Nincs semmi kocsi & object.
   • /trucking - Kamionozás. Fuvart kell szállítani.
   • /postas- Póstás munka. Leveleket kell kézbesíteni.
   • /pizza - Pizzás munka, pizzákat kell házhoz szállítani.
   • /office - Irodaház lift.
   • /kerek - Forgó óriáskerék.
   • /mall - Bevásárlóközpont.
   • /rocket - Rakéta kilövő.
   • /rocket2 - Rakéta kilövő. Ez felfelé lő.
   • /leave - Kilépés.   • /join - Csatlakozás a jelenlegi versenyhez.
   • /leave - Kilépés a jelenlegi versenyből.
   • /sos - Visszarakás az előző Checkpointhoz.
   • /races - Verseny indítása a listából.
   • /myrecords - Kiírja a verseny rekordjaidat.
   • /racerecords -Versenyrekordok megtekintése.
   • /findrace - verseny keresése (Lehet név, rekord, minden szerint)
   • /racers - Versenyzők megnézése a jelenleg futó versenyben
   • /findrecord - Verseny rekord keresése   • /racename - Verseny nevének átírása.
   • /racea - Verseny teleportnál a fordulás áttállítása.
   • /racetype - Verseny típus áttállítása.
   • /editrace - Meglévő verseny szerkesztése.
   • /buildrace - Verseny szerkesztésének elkezdése.
   • /buildmenu - Verseny szerkesztőmenübe belépés.
   • /saverace - Verseny elmentése.
   • /fsaverace - Meglévő verseny felülírása.
   • /clearrace - Versenyszerkesztő mód befejezése.
   • /cp - CP lerakása.
   • /scp - CP Kiválasztása.
   • /rcp - Kiválasztott CP újra lerakása.
   • /gcp - Odateleportálás a megadott CP-hez.
   • /dcp - Kiválasztott CP törlése.   • /aclans - Megerősítetlen klánok listája
   • /clan - Klán parancsok
   • /clanbank - Klánbank vásárlása/áthelyezése
   • /clancp - Clan vezérlőpuét
   • /clanhelp - Klánsegítség
   • /clanhome - Klán spawnhelyhez teleportálás
   • /clanmembers - /cm - Szerveren lévő online klántagok megtekintése
   • /clans - Megerősített klánok megtekintése
   • /clanspawn - Klánspawn megváltoztatása
   • /clanstate - Klán státuszának megváltoztatása (Nem megerősített/Megerősített)
   • /top - A legjobb játékosok megtekintése. ( Legtöbb; XP, pénz, nyert versenyek, stb... )
   • /cmdcount - A megadott paracsot hányszor használták.
   • /records - Kiírja egy dialógba az összes verseny rekord idejét, és azt, hogy milyen járművel döntötték meg.   • /uptime - Szerveren történő dolgok megtekintése a legutolsó restart óta.
   • /serverinfo - A server adatainak megtekintése.
   • /foruminfo - Fórumról bár adatot ír ki.
   • /snetwork - Szerver hálózat adatainak megtekintése.
   • /network - Megadott játékos hálózat adatainak megtekintése.
   • /version - Megadott játékos kliens verziójának megtekintése.
   • /sqlstat - MySQL Statisztikát írja ki.
   • /www - A server weboldalának megtekintése.
   • /dmdeaths - Az a legtöbb 25 ember aki a legtöbbet halt meg a megadott DM-ben.
   • /dmkills - Az a legtöbb 25 ember aki a legtöbbet ölt a megadott DM-ben.
   • /deathswith - Az a legtöbb 25 ember aki a legtöbbször halt meg a megadott fegyvertől.
   • /killswith - Az a legtöbb 25 ember aki a legtöbbet ölt a megadott fegyverrel.
   • /bans - Banlista megtekintése.
   • /members - HQ-k ban lévő tagok megtekintése.   • /su - Suttogás, azok látják, akik közvetlenül mellettted vannak.
   • /c - Beszéd, azok látják, akik a közeledben vannak.
   • /sh - Kiabálás, azok látják akik 100 méterig vannak tőled.
   • /me - Cselekvés.
   • /try - Próbálkozás.   • /mytext - Fej feletti 3D szöveg beállítása.
   • /cmytext - 3D üzenet szövegének megváltoztatása.
   • /ofmytext - 3D üzenet magasságának áttállítása.
   • /smytext - 3D üzenet elrejtése/megjelenítése.
   • /dmytext - 3D üzenet törlése.   • /rmycam - Kameranézet beállítása. Ha üresen hagyod, akkor az 'Y' és az 'N' gombbal állítod.
   • /rcam - Kameranézet törlése.
   • /mysin - Speciális kameranézet beállítás a sinus és cosinus tétel segítségével.
   • /spfa - Fordulásod beállítása fokokban.
   • /elore - Előre rak téged a megadott távolsággal.
   • /oldalra - Oldalra rak téged a megadott távolsággal.
   • /interpolate - Kamera mozgatása a megadott paraméterekkel.
   • /actdo - Kamera hozzákapcsolása egy dinamikus objecthez. Az object akár lehet a kocsin, vagy mozoghat is.
   • /acto - Kamera hozzákapcsolása egy globális objecthez.   • /bug - Hibajelentés elküldése az adminoknak.
   • /report - Panasz elküldése az adminoknak.
   • /idea - Ötlet elküldése a szerverrel kapcsolatban az adminoknak.
   • /bugs - Utolsó 30 hibajelentés megtekintése.
   • /reports - Utolsó 30 panasz megtekintése.
   • /ideas - Utolsó 30 ötlet megtekintése.   • /duel - Játékos párbajra hívása
   • /duelinfo - Párbaj információk megtekintése és elfogadása vagy elutasítása   • /t - Teleport menü. ( Vagy 'Y' gomb )
   • /telelist - Teleport lista. ( Öreg )
   • /splist - Adminok által mentett pozíció lista megtekintése.
   • /rtele - Véletlenszerűen teleportál az összes teleport közül valahova.
   • /findtele - Teleport keresése.
   • /lp - Odateleportálás egy admin által mentett pozícióra.
   • /s - Pozíció mentése.
   • /l - Odateleportálás a mentett pozícióra.
   • /vgoto - Beülés egy kocsiba ID szerint.   • /allowgoto - Más játékosok hozzád való teleportálásának engedélyzése/tiltása.
   • /ignore - PM-ek letiltása egy megadott játékostól.
   • /unignore - PM-ek feloldása egy megadott játékostól
   • /ignoreall - PM-el letiltása mindenkitől.
   • /unignoreall - PM-ek feloldása mindenkitől.   • /animlist - Animációk
   • /exitdm - Kilépés a DM zónából.
   • /bomb - Bomba lerakása
   • /killbomb - Lerakott bomba megsemmisítése
   • /dive - Felrepülés/Lemenés.
   • /k - Olyan, mint a /dive, csak itt kidob a kocsiból, nem kocsival együtt dob fel.
   • /bor, /sör, /cigi, /sprunk - Italok ivása
   • /heal - Életed feltötése.
   • /p - Ejtőernyő.
   • /nolights - Statikus lámpák törlése.
   • /notrees - Statikus fák törlése.
   • /nopylons - Statikus villanyoszlopok törlése.
   • /locate - Egy nyilat mutat a megadott játékos felé, és kiírja, hogy milyen messze vagy tőle.
   • /date - Kiírja a hónap nevét és a nap nevét a beírt dátumnak megfelelően. (1996 11 29 -> 1996 November 29)
   • /adminlogin - Bejelentkezés egy Tulajdonos karijába.
   • /adminlogout - Kijelentkezés egy Tulajdonos karijából.
   • /getid (/find) - Szerveren lévő játékos keresése név szerint.
   • /liftspeed - Liftek sebességét tudod vele átállítani. ( /elevator és itt vannak a liftek )
   • /rocketspeed - Rakéta kilövő sebességét tudod vele átállítani. Ezt csak neked állítja át.
   • /muted - Némított játékosok megtekintése.
   • /jailed - Börtönben lévő játékosok megtekintése.
   • /frozed - Fagyasztott játékosok megtekintése.
   • /afk - AFK módba lépés.
   • /back - Visszajövés az AFK módból.
   • /afklist - AFK-ban lévő játékosok megtekintése.
   • /report - Adminoknak üzenet írása.
   • /skinchange - Gyors skinváltás engedélyezése. ( NUM 4 & NUM 6 )
   • /stopchange - Gyors skinválasztás befejezése.
   • /reloadskin - Elmentett skined újratöltése.
   • /geoip - Játékos országának lekérése.
   • /version - Játékos kliens verziójának lekérése.
   • /count - Visszaszámlálás elindítása.
   • /ping - Megadott játékos átlag pingének lekérése.
   • /playsound - GTA Zene lejátszása a beírt ID-vel.
   • /weaps - Játékos fegyverei megtekintése.
   • /allowgoto - Játékosok hozzáad való teleportálásának be/ki kapcsolása.
   • /goto - Odateleportálás a megadott játékoshoz.
   • /racemode - Versenymód bekapcsolása. Ez a DM Race mapokhoz volt szükséges 0.3x előtt.
   • /closesto - Visszaadja a legközelebbi játékos object koridnátáit.
   • /closestgo - Visszaadja a legközelebbi globális objectek kordinátáit.
   • /gotoi - Odateleportálsz egy item típushoz. (Object, Pickup, 3D Text, Zóna, stb..)
   • /random - Véletlenszerűen csinál veled valamit.
   • /mydrunk - Berúgási szinted átállítása.
   • /sober - Kijózanodás.
   • /aka - (Ha játékos vagy csak) Kiírja milyen nevekkel voltál fent, adminnak megy más játékosra is.
   • /ipaka - Kiírja, hogy a megadott ip címmel milyen nevű játékosok voltak fent.
   • /saka - Kiírja, hogy a megadott szériaszámmal milyen nevű játékosok voltak fent.
   • /addplayer - Hozzáad egy játékost az sscanf-hez, ha az bugol.
   • /aranytojas - Jelenlegi aranytojás helyének megtekintése
   • /armedweap - Jelenlegi fegyvered állítása
   • /autogate - Grovenél az automatikus kapu be/ki kapcsolása
   • /grovefal - Grovefal kinyitása/becsukása
   • /groveheli - Grove tető kinyitása/becsukása
   • /reloadbabuk - Grove bábúk frissítése
   • /lift - Aztecas lift kezelése
   • /selectobject - /sobject - Object kiválasztása szerkesztésre
   • /cancelobject - /cobject - Object szerkesztés befejezése
   • /buy - Alkohol vásárlása (Blueberry bárban)
   • /buga - /rabol - Ház kirablása
   • /cmdlist - Parancslista megtekintése
   • /findcmd - Parancs keresése
   • /animations - /anims - /animok - Animációk listája
   • /setpgravity - Gravitációd állítása
   • /csuszda -  Vidámparkban lévő csúszda elindítása
   • /forgo - Forgó elindítása (Vidámparkban; /vidampark)
   • /forgoszek - Forgószék elindítása (Vidámparkban; /vidampark)
   • /hidraulika - Hidraulika elindítása (Vidámparkban; /vidampark)
   • /korhinta - Körhinta elindítása (Vidámparkban; /vidampark)
   • /viking - Vikin hajó elindítása (Vidámparkban; /vidampark)
   • /thejail - Börtön ketrec mozgatása (Vidámpark; /vidampark)
   • /topgun - Topun elindítása (Vidámparkban; /vidampark)
   • /tehenkorhinta - Tehénkörhinta elindítása (Vidámpark; /vidampark)
   • /observer - Observer beindítása (Vidámparkban; /vidampark)
   • /revolution - Revolúció elindítása (Vidámparkban; /vidampark)
   • /roller - Roller elindítása (Vidámparkban; /vidampark)
   • /project1 - /projekt - Project elindítása (Vidámparkban; /vidampark)
   • /set - Játékos berakása HQ-ba
   • /remove - Játékos kidobása HQ-ból
   • /hqhelp - HQ segítésg
   • /dropflag - Zászló eldobása
   • /drunk - Animáció
   • /drunkoff - Kijózanodás
   • /getszintbyxp - Szint lekérése a beírt XP alapján
   • /getxpbyszint - Megadott szinthe a szükséges XP lekérése
   • /fps - Szerveren lévő játékosok FPS-ének megtekintése
   • /find - Szerveren lévő játékosok között keresés
   • /gmaterialtext - Beírt object material textjének lekérése
   • /freezed - Lefagyaszott játékosok listázása
   • /bilincs - Bilincs animáció
   • /bor - Bor ivása
   • /donate - Támogatás
   • /materialtext - Object material textjének megváltoztatása
   • /szmtext - Material text állítása (Csak text, semmi speciális opció)
   • /smycam - Kamera pozíciójának átállítása
   • /jetpack - Jetpack lekérése
   • /startbalon - Léegbalon elindítása, ha épp leszált és nem megy
   • /stop - zene megállítása   • /debug - Debug mód bekapcsolása.
   • /inrange - Közeledben lévő játékosok megtekintése pár speciális fetétellel.
   • /upperb - Kiírja a maximum ID-ket. ( Object, CP, 3D Text, stb... )
   • /len - Kiírja a beírt szöveg hosszát.
   • /myhealth - Kiírja a megadott játékos életét & golyóálló mellény értékét.
   • /mypos - Kiírja a megadott játékos pozícióját, interiorját & virtuális világát.
   • /mycam - Kiírja a megadott játékos kamera kordinátáit. ( Pos, FrontVector & CameraMode )
   • /anim - Kiírja a megadott játékos jelenleg futó animáció nevét és ID-jét.
   • /setplayerpos - Eleleportálás a megadott kordinátákra.
   • /setplayerposfindz - Eleleportálás XY kordináta szerint.
   • /fz - Jelenlegi legmagasabb kordinátára rak.
   • /rtime - VersenyIdo, VersenyCount, totalRaces, PlayersInDerby3, FalloutPlayers változók értékeit írja ki.
   • /myclothes - PStyle változók értékeit írja ki.
   • /mycolor - Kiírja a megadott játékos színét.
   • /inwater - Kiírja, hogy jelenleg vízben-e vagy.
   • /mysurf - Jelenlegi jármű id, object id amin szörfözöl.
   • /myammo - Fegyveredben lévő töltények száma.
   • /mystate - Jelenlegi helyzet. ( GetPlayerState )
   • /wslot - Jelenlegi fegyvered slot-át írja ki.
   • /myskill - Kiírja a megadott játékos fegyver tapasztalatait.
   • /xmycolor - Színed átállítása egy megadott hexadecimális számra.
   • /pvar - Kiírja a megadott játékos összes PVar értékét.
   • /skill - Fegyver tapasztalat áttállítása.
   • /apa - ApplyPlayerAnimation - Animáció lejátszása egyedi paraméterekkel.
   • /speciala - SetPlayerSpecialAction - Speciális akció lejátszása ID szerint.
   • /spsn - SetPlayerShopName - Jelenlegi interior script átállítása.
   • /spaw - Jelenlegi nálad lévő fegyver átállítása ID szerint.
   • /myweap - Nálad lévő fegyver ID-je.
   • /mycomp - Autódon lévő összes tuning ID-jét írja ki.
   • /playstream - Zene lejátszása egyedi beállításokkal.
   • /removebuilding - Megadott object törlése a megadott sugárban körülötted.
   • /sin - Kiírja a beírt szám szinuszát a kiválasztott móddal.
   • /cos - Kiírja a beírt szám koszszinuszát a kiválasztott móddal.
   • /tdshow - Egy megadott TextDraw megjelenítése/elrejtése.
   • /std - TextDraw választó felmutatása.
   • /ctd - TextDraw választás befejezése.
   • /abacktrace - AMX Backtrace kiírása
   • /nbacktrace - Native backtrace kiírása
   • /actpo - AttachCameraToPlayerObject
   • /uspawn - Spawnolási helyed frissítése
   • /update - Körülötted lévő tárgyak frissítése (Streamer_Update())
   • /idleu - Streamer_IdleUpdate() be/ki kapcsolása
   • /freeslot - Kiírja a legkissebb üres object slototú
   • /tohex - Beírt számot hexadecimálisra és binárisra konvertálja
   • /mtid - /mytext-el kapcsolatos információk
   • /myface - Forgási szöged beállítása (0 - 360)
   • /myskin - Játékossal kapcsolatos adatok kiírása
   • /myzone - Gangwarral kapcsolatos zóna adatok
   • /postasinfo - Póstás munkával kapcsolatos változók megnézése
   • /playmusic - Zene lejátsza az álalad megadott adatokkal   • /createhouse - Ház létrehozása.
   • /delhousecar- Házautó törlése.
   • /closesth - Legközelebbi házak ID-jét adja vissza. Belehet írni, hogy milyen körzetben keresse.
   • /housepos - Ház külső kordinátákának átállítása ID szerint.
   • /houseintpos - Ház belső kordinátákának ttállítása ID szerint.
   • /houseint - Ház Interior ID átállítása.
   • /houseworld - Ház Virtuális Világának áttállítása.
   • /housea - Ház kinti forgás fokának beállítása.
   • /houseina - Ház benti forgás fokának beállítása.
   • /houseprice- Ház árának átállítása.
   • /houseearning - Ház jövedelmének átállítása.
   • /houseowner - Ház tulajdonosának átállítása.
   • /lockhouse - Ház lekódolása.
   • /unlockhouse - Ház kódjának törlése.
   • /holoader - Ház objectbetöltőjének ki/be kapcsolása.   • /createbiz - Biznisz létrehozása.
   • /closestb - Legközelebbi bizniszek ID-jét adja vissza. Belehet írni, hogy milyen körzetben keresse.
   • /bizpos - Biznisz külső kordinátákának átállítása ID szerint.
   • /bizintpos - Biznisz belső kordinátákának átállítása ID szerint.
   • /bizint - Biznisz Interior típusának átállítása. ( 0: FDPIZA | 1: FDBURG | 2: FDCHICK | 3: AMMUN1 | 4: AMMUN2 | 5: AMMUN3 | 6: AMMUN5 )
   • /setbizicon - Biznisz ikonjának átállítása.
   • /bsetbizicon - Biznisz ikonja átállítása & lezárása tiltva-e legyen. 1 = Tiltva | 0 = Feloldva.
   • /bizvalue - Biznisz árának megváltoztatása.
   • /bizenter - Biznisz belépési árának megváltoztatása.
   • /bizearning - Biznisz jövedelmének átállítása.
   • /bizlock - Biznisz lezárása.
   • /bizowner - Biznisz tulajdonosának átállítása.
   « Utoljára szerkesztve: 2014. április 13. - 12:18:03 írta kurta999 »